Понедельник, 2024-05-13, 22:44
Приветствую Вас Гость | RSS
САЙТ ЗА АСТРОЛОГИЯ,НУМЕРОЛОГИЯ И МАГИЯ
Главная
Регистрация
Вход
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 2
  • 1
  • 2
  • »
Форум » АСТРОЛОГИЯ » НАТАЛНА АСТРОЛОГИЯ » Слънцето в ъгловите домове
Слънцето в ъгловите домове
passion-desireДата: Вторник, 2013-03-19, 10:52 | Сообщение # 1
Полковник
Группа: Проверенные
Сообщений: 246
Репутация: 0
Статус: офлайн
Така локализирано Слънце в натала ,задължително условие ли е да "осветява"/дава в пъти повече на/към другите ? Нативът с така поставено Слънце има ли усещането ,че е тук /сега с някаква мисия,кауза?

Тази индикация подсилва ли слънчевия принцип ,когато Слънцето например е перегрин,няма достойнства ,няма плавни аспекти ?
 
ThunderGoddessДата: Вторник, 2013-03-19, 11:36 | Сообщение # 2
A Mad Queen
Группа: Администраторы
Сообщений: 181
Репутация: 0
Статус: офлайн
Моето Слънце е пергирин, въпреки че е 10тодомно, а там трябва да е сравнително силно. Определено не бих казала че се отъждествявам с качествата на Рака. До колко хората отстрани ме възприемат така, е друг въпрос, но не мисля, че и това се случва. Често ми казват, че съм доста рязка, директна, всявам страхопочитание по-скоро и са ме бъркали за Лъв, казвали са ми, че изглеждам високомерна и надута, но едновременно доста интелигентна. Все не е типичното за Рака като знак.



Heaven holds a sense of wonder
And I wanted to believe that I'd get caught up
When the rage in me subsides
 
kabalaДата: Вторник, 2013-03-19, 15:38 | Сообщение # 3
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 187
Статус: офлайн
Ама, реално, не е задължително да притежаваш качествата на слънчевия си знак. Има такива, които са родени в този живот, за да ги научат и ги развият, така че, Тъндъре, ти трябва да развиеш по-голяма мекост и ранимост, даже. Забелязала съм,че не винаги Слънцето в ъглови домове, ще даде усещане за някаква специална мисия или нещо подобно. Честно, подобно усещане ще даде планетата с най-много аспекти.
 
passion-desireДата: Вторник, 2013-03-19, 16:57 | Сообщение # 4
Полковник
Группа: Проверенные
Сообщений: 246
Репутация: 0
Статус: офлайн
Хм,интересно и мен винаги са ме вземали за Лъв-моето Слънце също е перегрин ,но е ъглово.Значи поставени така слънчевите знаци "светят' силно.
Кабала,права си ,че слънчевия знак трябва да се развива ,а не се приема като даденост.Например ,ако си роден със Слънце в Телец ,ти не си Телец ,а трябва да развиеш характеристиките на знака .Вече дали и как това ще се случи зависи от аспектацията,дома ,акцента в картата.
И да ,аз от малка знам или по-скоро семейството ми винаги е залагало(Слънце в 4-ти дом)  ,че съм родена за да "направя" нещо по-голямо от себе си ,но имам и други индикации потвърждаващи това.
 
ThunderGoddessДата: Вторник, 2013-03-19, 17:34 | Сообщение # 5
A Mad Queen
Группа: Администраторы
Сообщений: 181
Репутация: 0
Статус: офлайн
Кабалита, едва ли е така предвид факта, че Рак е и знака на южния ми възел - следователно това е минала опитност. Северния е Козирог. Аз, напротив, тръгнах от много мека и ранима и стигнах до положение, в което за момента се чувствам много по-добре със себе си именно поради факта, че съм отработила и загърбила подобни качества. Имам много развито чувство за независимост, самодостатъчност и всякакви дълготрайни (в смисъл да ми седят с дни на главата) контакти, хора около мен за твърде дълго време, ме изнервят. Изнервят ме и свърхчувствителни хора, защото в 99% от случаите те не влагат тази своя чувствителност за креативен процес, а я превръщат в някакъв емоционален бъркоч, помия, която дори несъзнателно, превръщат в емоционален шантаж. Дори да не е така, пак присъствието на подобни персони в повечето случаи ме задушава, дори и да ми говорят колко дълбоко са трогнати от красотата на дъждовните капки по пролетните цветя. Това беше и причината наскоро да се освободя от някои хора в живота си. Наистина имам усещането, че по-скоро е минала опитност, живот в който е трябвало да се грижа за голямо домакинство и съм била домошарски настроена и семейството е било голямата ценност. Сега не е така, няма какво да култивирам в себе си, нещо което фактически го няма, защото дори и най-близките си отношения с хора не обсебвам, не желая да обсебвам и не се прикачам като някаква принадлежност към другия човек. Склонна съм много да милвам, да галя, да прегръщам до задувашане дори, хора, на които държа. Което не означава, че в момента в който се наложи временно да си тръгнат (примерно лятото рядко се виждам с други приятели, защото повечето са ми от други градове), няма да хвърля телефона и 3 месеца да не ги потърся, или да е максимум 1-2 пъти. после като сме заедно, всичко е все едно не сме се делили. С малко повече рачещина съм в интимните отношения, но базисната идея остава същата - че не може едно нещо да ми изконсумира цялото време. За семейство да не говорим, те непрестанно ми дишат във врата и поради тази причина, в повечето време ме дразнят, именно защото не мога да си почина от тях.



Heaven holds a sense of wonder
And I wanted to believe that I'd get caught up
When the rage in me subsides
 
kabalaДата: Вторник, 2013-03-19, 21:19 | Сообщение # 6
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 187
Статус: офлайн
е,това с възела е друго нещо,все пак. Ама,чакайте,сега и мен ме вземат за лъв,редовно,но слънцето ви е в девети-))).За сметка на туй,обаче,имам южен възел в Лъв.Ако трябва да изчисля прецесията,то и Луната ми е в този знак
 
passion-desireДата: Среда, 2013-03-20, 03:44 | Сообщение # 7
Полковник
Группа: Проверенные
Сообщений: 246
Репутация: 0
Статус: офлайн
Не мисля,че възела има отношение към това какво излъчваме или ни приемат.По-скоро при теб Лъв обхваща голяма част от 1-ви дом и можеда подхождаш по лъвски , а не като Рак и упр на 5-ти дом е в аспект със Слънце и вътре е Юпитер.Блясъка и разкоша от 5-ти ,по хамелеонски "лъжат" другите ,че си Лъвица. wink
 
kabalaДата: Среда, 2013-03-20, 09:12 | Сообщение # 8
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 187
Статус: офлайн
Ще ти кажа за възела-))) Нямам навика да ходя по врачки,че нищо не познават,поне при мен,но една приятелка ни завлече с Вещера при една жена, която била интелигентна и всичко и беше казала. Реших да отида,заради здравословен проблем. Жената хвърля карти.Първото нещо,което ми каза е "О,вие сте ЛЪв". Казвам-аааа,не, аз съм Риби. Реакцията - а,къде ви е възелът? Е,опулих се. Помислих,че е на ти с астрологията.Оказа се,че нищо не разбира,а както казва тя- така го разчита. Виждала в съзнанието си числа,като кодове-))). Но,пък не се бях замислила за Нептун и Юпито...абе,умното си е умно,ся....-)))
 
passion-desireДата: Среда, 2013-03-20, 10:29 | Сообщение # 9
Полковник
Группа: Проверенные
Сообщений: 246
Репутация: 0
Статус: офлайн
Нямам представа как работят този вид "пророчески" техники и не ги отричам-щом "действат" и помагат на хората ,браво! wink
Аз мога да ти го обясня "лъвското" астрологически-това ми е познато.Двата ти диспозитора на Слънцето  са в 5-ти дом и двата са силни ,и двата са в съвпад и упр.на АСЦ ти е в аспект със Слънце и Юпитер/Нептун откъм 5-ти дом.

А относно възлите-винаги останалата част от картата,повтаря темата им. wink
 
kabalaДата: Среда, 2013-03-20, 11:38 | Сообщение # 10
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 187
Статус: офлайн
е,тя,не че ми позна друго-)))) Само това ми направи впечатление-)))) и ме втрещи,но си права,да, за Слънцето. Иначе, според мен, по-скоро действам по Марс,че и името ми е марсово,мама му стара и засилва още повече влиянието му.
 
passion-desireДата: Среда, 2013-03-20, 14:54 | Сообщение # 11
Полковник
Группа: Проверенные
Сообщений: 246
Репутация: 0
Статус: офлайн
Всички действаме или не действаме по Марс ,нали той ни "отваря" хороскопа-1-ви дом/Овен  wink Слънцето се явява на сцената чак след като сме разбрали/осъзнали коя роля ще изиграем ,кой персонаж ни е заложен (нали така беше ? wink ).Затова ми е интересно дали Слънце поставено в ъглови домове задължително търси изявата ,без значение в кой знак е .В смисъл съзнателно го налагаме ,избутваме на сцената ,търсейки обожанието ,аплодисментите и признанието на другите.
Поставено в 1-ви дом  Слънце,човек трябва сам да накара хората да го търсят,да ги огрява ,подпомага.В 4-ти дом ще е подтикван от семейството си,в 7-ми чрез партньорства,в 10-ти от обществото.Тук капана е,че даже и вътрешно човек да не е мотивиран за изразяване на слънчевия си знак,изброените обстоятелства/ситуации ще го изискват един вид затова.И когато тези Слънца са перегрин ,в заточение,падение се получава лек дискомфорт :'Защо трябв а да бъда някой ,като ми е добре да съм просто един от многото?1?"
 
kabalaДата: Среда, 2013-03-20, 16:16 | Сообщение # 12
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 187
Статус: офлайн
не,имам предвид,че марс,като рамо на тау е доста силен в моята карта и се изявявам по него,като характеристика,с неговите аспекти
 
passion-desireДата: Четверг, 2013-03-21, 11:04 | Сообщение # 13
Полковник
Группа: Проверенные
Сообщений: 246
Репутация: 0
Статус: офлайн
Ти се изявяваш точно по 'план-график" -в смисъл по учебник . wink Най-силен в картата ти е Юпитер ,който е диспозитор на Слънцето ти ,а от това по-мощно и силно здраве му кажи.Марс като връх на тао в натала ти е движещата сила и пак под егидата на Юпитер.Имаш и кой да реализира всичко това -Сатурн,заедно с Луната и Венера. wink
 
kabalaДата: Четверг, 2013-03-21, 11:56 | Сообщение # 14
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 187
Статус: офлайн
в какъв смисъл по учебник,че не схванах
 
passion-desireДата: Четверг, 2013-03-21, 16:31 | Сообщение # 15
Полковник
Группа: Проверенные
Сообщений: 246
Репутация: 0
Статус: офлайн
В смисъл ,че в учебниците по астрология така пише-Слънце запътило се към МЦ и във взаимна рецепция по дом с диспозитора си и самият той в знак на трон е индикация за силна изява. wink Е ,не е точно така записано ,но смисъла не се губи.
 
Форум » АСТРОЛОГИЯ » НАТАЛНА АСТРОЛОГИЯ » Слънцето в ъгловите домове
  • Страница 1 из 2
  • 1
  • 2
  • »
Поиск:


Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтов - uCoz