Пятница, 2024-05-10, 11:27
Приветствую Вас Гость | RSS
САЙТ ЗА АСТРОЛОГИЯ,НУМЕРОЛОГИЯ И МАГИЯ
Главная
Регистрация
Вход
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 2 из 4
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
Форум » АСТРОЛОГИЯ » НАТАЛНА АСТРОЛОГИЯ » Слънце и Луна като едно цяло или....
Слънце и Луна като едно цяло или....
ThunderGoddessДата: Вторник, 2013-04-16, 14:48 | Сообщение # 16
A Mad Queen
Группа: Администраторы
Сообщений: 181
Репутация: 0
Статус: офлайн
И аз така много години си мислех, че не страдам от депресия и съвсем наскоро разбрах, че целият ми живот е една депресия, която просто умело психиката ми е потискала години наред. И най-лошото е, че понеже съм била в нея, съм пропуснала доста възможности и вероятно шях да имам един много по-констуктивен резултат, ако не беше така. Въпреки, че това и е периодът, в който се борих за себе си, да се самоутвърдя и това ме направи и по-добър човек. Вероятно ако не беше тази депресия, изобщо нямаше да бъда - щях да бъда някакво леке. Депресията е част от един нормален психически процес на осъзнаване на това, че времето е минало и безвъзвратно с него са си отишли някои неща. Някои хора наистина не си позволяват да тъжат съзнателно за това. Това натрупва огромни обеми от негативна енергия, в която тънем доста дълги периоди в живота си - може даже и цял живот, зависи колко ни е дървена главата. В другия вариант признаваме загубата, тъжим за нея и продължаваме напред. Та така ... за мен цялата идея за депресия е част от чадата на Дядо Сатурн. Поне аз, като съм с Козя Луна, мога да изпадам в много мрачни настроения и да мърморя дни, месеци, години за нещо и да го съжалявам, но години наред не съм го приемала като депресия, а като нормалното ми състояние. В по-малка степен в момента съм си в него, но усещам как започвам да изпълзявам. Иначе и аз не се влияя от мнението на хората изобщо, даже ако нещо започнат да се правят на итнересни, доста бързичко ги разкарвам и не ме интересува какви са ми били. За някакви, които са непознати или просто близки познати, пък съвсем - те доста бързичко си намират мястото.



Heaven holds a sense of wonder
And I wanted to believe that I'd get caught up
When the rage in me subsides
 
passion-desireДата: Вторник, 2013-04-16, 17:24 | Сообщение # 17
Полковник
Группа: Проверенные
Сообщений: 246
Репутация: 0
Статус: офлайн
Защо свързваш Сатурн с депресията ?!? Това че имаш/ме страхове не е задължително да изпадаме в депресия ,защото те имат и защитна функция.Сатурн е достатъчно земен ,стабилен за да се влияе от емоции,настроения-Бети много добре го описа.Когато обаче е атакувана защитната стена на Сатурн в натала от "емоционални " планети и то в твърд аспект имаме предпоставки при транзити,прогресия да се отключат '"страховете" ,поради стесняване, притеснение,затруднение.Повтарящи се същите във времето вече карат човека да 'реагира" депресивно ,ако не е успял да се справи със съответните вътрешни и външни обстоятелства/конфликти.
Депресията е реакция (Луна) ,страхът е състояние с мотив ,придружен от телесни прояви -тук астрологията е приела Сатурн за фактора страх ,аз няма да и противореча ,макар че имам и друго обяснение. wink
 
ThunderGoddessДата: Вторник, 2013-04-16, 22:30 | Сообщение # 18
A Mad Queen
Группа: Администраторы
Сообщений: 181
Репутация: 0
Статус: офлайн
Защото попринцип е планетата, която се асоциира с депресията. Сатурн е планета на вътрешните страхове, но едновременно с това и на равносметките - защото като дойдат неговите транзити, тогава си даваме сметка за това, което сме постигнали, а то не винаги е толкова хубаво, колкото сме си мислели и изборите не се оказват толкова правилни, колкото сме си мислели. И именно това е един от основните моменти, в който се депресираме. Освен това Сатурн има качеството да свива и задържа - именно свитите и задържани неща водят, когато са в прекомерна степен до емоционален дисбалнас. До известна степен си права - не е Сатурн този, който се депресира. Но в общи линии - всяко нещо, с което той осъществи връзка, бива свито, ограничено, биват му намалени алтернативите и поради тази причина то се свива и депресира, защото не може да осъществи нормалните си функции. От тази гледна точка - Сатурн е контра на всички планетарни принципи - едновременно контра и едновременно най-силен съюзник. Той е този, който ги ограничава, но и той е този, който ги материализира. Да не говорим, че природата на самият Сатурн е такава, че при негови аспекти - било то транзитни или натални, често се чувстваме недооценени, не достатъчно добри, отритнати и отхвърлени по отношение на всичко, което е докоснал. Когато в един твърд аспект (в някои случаи може и хармоничен), човек избере да се идентифицира със Сатурн и прекали с тази идентификация - да, той ще се чувства много силен, земен. Ще се чувства така, че дори и атомна бомба да падне, ще е сигурен, че ще оцелеят хлебарките и той, може друго да не оцелее. Но накрая се оказва, че ако ограничението е поставено неправомерно върху другата планета в този аспект, тя и нейните принципи все едно увяхват, изчезват, потъват и това, че съзнателно сме приели, че ги няма, не значи, че те са изчезнали. Освен това често асторлозите казват, че където падне Сатурн в хороскопа, това е едно от най-слабите ни места чисто психологически - хората се депресират от слабостите и неуспехите си, а не от нещата, които им вървят (освен ако нямат страх от успеха, но това може да си го индикира пак Сатурн).
Луната ни е целия инстинктивен и чувствен живот. Тя е като един безкраен поток, не може да секне изцяло. Всичко, което се докосне до нея, рефлектира върху емоционалният ни живот - и дори да е трудно, не е нужно да е депресия - може да е параноя, може да е паника и какво ли още не. Но хората не се депресират само, когато имат тежки аспекти към Луната.




Heaven holds a sense of wonder
And I wanted to believe that I'd get caught up
When the rage in me subsides
 
passion-desireДата: Вторник, 2013-04-16, 23:33 | Сообщение # 19
Полковник
Группа: Проверенные
Сообщений: 246
Репутация: 0
Статус: офлайн
А ,какво ще кажеш за този казус : Марс в Рак в карта на мъж,Марс в Овен опозиция Венера във Везни в карта на жена ,тук какви са проявите ,следвайки принципите на планетите ?
smile
 
ThunderGoddessДата: Среда, 2013-04-17, 00:11 | Сообщение # 20
A Mad Queen
Группа: Администраторы
Сообщений: 181
Репутация: 0
Статус: офлайн
Имах приятелка - Стелиумен скорпион с Марс в Овен (анаретен, висок) и знакова (бяха с 11 гр разлика) опозиция с Венера във Везни (като изключим трона, друго не може да й помогне). Марс сякаш доминираше в нейният казус и като стил на обличане и чисто психологически в много от схващанията й. През годините, когато поддържахме връзка, започна и процеса на интеграция и съзнаване на Венерата. Преди това, тотална мъгла за Везни и някакви не особено конструктивни схващания относно въпросите, които засягат Везни като знак и Венера като управление - по отношение на женствеността, външния вид и най-вече - творчеството и взаимоотношенията. Прогресивно наблюдавах как се поотпусна като интегрира поне малко Венера и започна да се чувства по-женствена, стана фактически по-привлекателна, даже чисто физически нещо друго все едно се появи в излъчването й. Започна и да не се бои толкова да изразява творческите си наклонности, а тя имаше доста артистични заложби (Нептун синглетон в земния триплецит, Венерата у5 в 5). Това е добрия начин на развитие според мен, но изисква много усилия и самоконтрол. Ако тръгне към лошо - Марс в Овен с Венера във Везни .... тези жени попринцип имат малко мъжка психика по отношение на секса, така че ако тръгнат да се доказват чрез него (Марс), за да се чувстват по-желани и красвии (Венера) могат да им минат много много бройки, а може би с тях и цяло стълкновение венерически болести (Плутон тук може да помогне).

За Марс в Рак в мъжки карти, нямам преки наблюдения. Или поне ако познавам някого, не знам, че е с Марс в Рак и не мога да ти кажа впечатленията. За мъже слънчеви раци имам впечатления и ги мисля за повече от ужасни - не съм срещала мъж със Слънце в Рак, който да не е истеричен комплексар, който се опитва да се прави на вървежен мъжага, но не му се получава. Освен това са плачевно инфантилни ... като цяло, това ми е номер едно в класацията за мъже-смотльовци.




Heaven holds a sense of wonder
And I wanted to believe that I'd get caught up
When the rage in me subsides
 
passion-desireДата: Среда, 2013-04-17, 00:17 | Сообщение # 21
Полковник
Группа: Проверенные
Сообщений: 246
Репутация: 0
Статус: офлайн
Е ,след като ти ги виждаш като мъже-смотльовци ,според теб те как се чувстват?!? 
А ,след като жени с тези аспекти имат мъжка психика по отношение на секса ,как биха се чувствали ако им откажат?  wink
 
ThunderGoddessДата: Среда, 2013-04-17, 00:32 | Сообщение # 22
A Mad Queen
Группа: Администраторы
Сообщений: 181
Репутация: 0
Статус: офлайн
Мъжете - раци имат в пъти повече пасивност (естествено, тук трябва да се вземе предвид и знака на Луната), отколкото другите мъже. Освен това, те не са толкова агресивни и са свърхчувствителни. До известна степен, тези отлики с типичното мъжко поведение започват да правят проблеми според мен още в тийнеджърските им години, когато хормоните на момчетата се побъркват, всички започват да правят някакви дивотии, все някой е набил някого, все някой се доказва по някакъв начин на другите. А мъжете Рак нямат такава нужда да го правят. Освен това, че изискват много по-внимателен подход и някой да разбира и изслушва чувствата им. А в повечето случаи, татковците, от които много се влияят през тези години са "Бъди мъж", "бъди силен" и някакви такива работи. Тази вродена нежност и внимание, което имат мъжете Рак, често в обществото ще бъде заклеймена сред други мъже като някакъв особен вид педерастия - друг е въпросът до колко го мислят, до колко позират, но дори да позират, това силно обижда Рака и разклаща и без това лабилната му психика. Затова той започва да имитира околните и да се прави на зъл мъж. Та според мен как се чувстват .... ами имат комплекса, че не са достатъчно мъже. Имат комплекса, че не са достатъчно добри, за да са желани и че ако разкрият истинската си същност, ще бъдат отхвърлени и осмяни.

За жените с опозе марс-венера (овен-везни) ... доколкото имам наблюдения пак няма да е типичната реакция и чувство няма да е женското - в което започваш да се чудиш дали си достатъчно добра, къде си прекалено дебела, къде си прекалено отпусната, че да ти откажат. Ще се ядосат истински според мен и по някакъв начин ще се опитат да докажат достойнството си и преимуществата си пред другите.




Heaven holds a sense of wonder
And I wanted to believe that I'd get caught up
When the rage in me subsides
 
passion-desireДата: Среда, 2013-04-17, 01:02 | Сообщение # 23
Полковник
Группа: Проверенные
Сообщений: 246
Репутация: 0
Статус: офлайн
И след като имат комплекси съответните мъже,не се чувстват добре,желани ,какво се случва след това ?

И след като тези жени не се чувстват достатъчно добри и нямат типични женски реакции ,как реагират на това ?
 
ThunderGoddessДата: Среда, 2013-04-17, 01:09 | Сообщение # 24
A Mad Queen
Группа: Администраторы
Сообщений: 181
Репутация: 0
Статус: офлайн
За мъжете - Случва се това, че не осъзнават как отбслъскват жените с грозното си поведение и си създават илюзионен балон колко са добри и започват и сами да си вярват. Накрая според мен не са способни да създадат устойчиви връзки
За жените - според мен това е типажът, който плаши мъжете. Още повече за дълготрайни обвързвания ... тази опозиция може да е много примамлива чисто сексуално и жената може да е голяма изкусителка, но що се отнася до някакви други намерения, малко са онези, които биха се престрашили, защото това са силни жени според мен, а мъжете не са много фенове на момичета, които могат да се окажат по-жилави от тях. Според мен накрая двата такива типажа се събират. biggrin Защото комплексираното Раче намира силна мамичка, която да се грижи за него. А тези жени, ако искат да създадат семейство, деца, сериозна връзка, но не са успели да си балансират двата принципа ... ще трябва да се задоволят с доста долно качество човек до тях.




Heaven holds a sense of wonder
And I wanted to believe that I'd get caught up
When the rage in me subsides
 
passion-desireДата: Среда, 2013-04-17, 01:12 | Сообщение # 25
Полковник
Группа: Проверенные
Сообщений: 246
Репутация: 0
Статус: офлайн
Това е така ,но не ми каза,как реагират и мъжете ,и жените на това ,че не ги харесват /приемат другите ? wink
 
ThunderGoddessДата: Среда, 2013-04-17, 01:17 | Сообщение # 26
A Mad Queen
Группа: Администраторы
Сообщений: 181
Репутация: 0
Статус: офлайн
А, това вече не знам, става според мен твърде специфично и влизат в роля и другите фактори от хороскопа и ако кажа нещо, е твърде вероятно да сбъркам и да не е съотноимо много с реалността. wink



Heaven holds a sense of wonder
And I wanted to believe that I'd get caught up
When the rage in me subsides
 
passion-desireДата: Среда, 2013-04-17, 01:33 | Сообщение # 27
Полковник
Группа: Проверенные
Сообщений: 246
Репутация: 0
Статус: офлайн
Е,ти толкова подробно описа тяхното състояние  и накрая -не зная. wink Всеки Марс ,ако му е "заоблено" или " ръждиво" копието не го ползват за воин и той се ядосва ,но понеже оръжието му е не е в изправност (поне така си мисли или му го казват)  той не може да се бие ,а започва да вие и изпада в ....?1?

Всяка Венера,чието огледало показва нещо " набръчкано',"Дебело"",нежелано',"неухажвано" бива счупено ,замазано ,понеже е в неизправност (поне така се вижда или я виждат другите) тя не може да съблазнява ,а започва да полудява и изпада в ...?!?    wink
 
ThunderGoddessДата: Среда, 2013-04-17, 02:51 | Сообщение # 28
A Mad Queen
Группа: Администраторы
Сообщений: 181
Репутация: 0
Статус: офлайн
Имам забележка! biggrin На практика, всеки Марс е способен на действия и ефективност, даже Марсовете в Рак и Телец са доста срещани при професионалните спортити, повече от тези Овен (бях гледала преди време една тема със спортни карти и бях броила и беше интересно заключение). Неизправността на Марс и "грозотата" на Венера са вътрешните убеждения на хората и когато те си поръчат да бъдат такива, такива ще бъдат. Често тези неизправности и убеждения се пораждат, защото са насадени от авторитет (кой представя авторитетите) - в детството - родител (коя е планетата на доминиращия родител?) или от обществено мнение в ролята на "правилното" мнение, това което "трябва" да бъдем. Естествено, вината не е в другите - вината е в нас, че им се вързваме, да не излезе, че обвинявам все външни фактори за вътрешното състояние на човек. Та това имах и предвид в горните си мнения за Сатурн като контрапункт на всички останали планети.



Heaven holds a sense of wonder
And I wanted to believe that I'd get caught up
When the rage in me subsides
 
passion-desireДата: Среда, 2013-04-17, 10:36 | Сообщение # 29
Полковник
Группа: Проверенные
Сообщений: 246
Репутация: 0
Статус: офлайн
Аз не съм си и помислила ,че Марс без начение в кой знак ,дом ,аспекти -не действа!-нали това му е работата wink
Тук въпроса е как ,кога и защо и дали е по предназначение.
Та,аз ще си отговоря на въпросите,когато и Венера ,и Марс са неизразени те се депресират.Това исках да ти кажа ,че Сатурн не е фактора депресия,той може да е предизвика,усили,задълбочи и т.н. Когато Венера (женското его) поради ред причини не може да се изрази,същата реагира депресивно ,с лунната си половина ,същото е и при Марс. wink Всяка една планета носи тази способност -депресивна.
 
ThunderGoddessДата: Среда, 2013-04-17, 11:31 | Сообщение # 30
A Mad Queen
Группа: Администраторы
Сообщений: 181
Репутация: 0
Статус: офлайн
Не мисля. Поне предишния ми опит не показва хора, които да са се депресирали или да са считали нещо за проблем преди Сатурнов транзит. Ето тази моя приятелка, за която говорих с Венерата - тя беше окей с факта, че не е забелязвана и не е женствена години наред. Писна и започна да се променя като Сатурн влезе във Везни и направи аспект с Венерата й. И при мен беше така - преди Сатурн във Везни изобщо не съм имала проблем с присъщата ми бруталност и безчувственост в отношенията си с хората. Даже си бях много наред и много добре се чувствах. Няколко квадрата променят много неща. Другя приятелка, на която следя транзитите - нито следа от асцендента й Скорпион с Плутон върху него откакто я познавам. Сатурн влезе в Скорпион, кацна й на асцендента, сега се отдалечава, но за нея чак сега е отворен въпросът за противоборството между Скорпиона и другите неща в хороскопа й. Друг пример със Сатурн в Скорпион - една приятелка винаги се е чувствала перфектно и с голямо надмощие над другите хора и когато говореше колко са зле, наистина си вярваше. Не е страдала от някакви депресивни състояния. Сега Сатурн й е на Слънцето и тръгва към останалата част от Скорпионския стелиум и задава много много въпроси относно самоидентификацията й и неинтегрираната й чувствена/чувствителна част. Депресия ... меко казано, тотален срив, не мога да я позная. Депресията е състояние на съзнат пропуск в психологическото ни развитие. Дори и връзките между другите планети да формират някаква дисхармония, тя си остава на подсъзнателно ниво и изобщо можем дори и да не я усетим. Въпросът идва на дневен ред като стане съзнателен, материализира се - това без Сатурн не може да стане. Друг е въпросът, че чувството на загуба и безпомощност могат да останат много след Сатурнов транзит, ако не успеем да направим това, което е трябвало да се направи. Но това е в рамките на нормата - Сатурн материализира нещата и веднъж мине ли десетградусовата орбиса на разходящ аспект, пропуснали сме последния си шанс да оправим нещо и понасяме в пълна степен последствията от това.



Heaven holds a sense of wonder
And I wanted to believe that I'd get caught up
When the rage in me subsides
 
Форум » АСТРОЛОГИЯ » НАТАЛНА АСТРОЛОГИЯ » Слънце и Луна като едно цяло или....
  • Страница 2 из 4
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
Поиск:


Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтов - uCoz