Суббота, 2024-04-27, 19:59
Приветствую Вас Гость | RSS
САЙТ ЗА АСТРОЛОГИЯ,НУМЕРОЛОГИЯ И МАГИЯ
Главная
Регистрация
Вход
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
Форум » АСТРОЛОГИЯ » НАТАЛНА АСТРОЛОГИЯ » Слънце и Луна като едно цяло или....
Слънце и Луна като едно цяло или....
passion-desireДата: Суббота, 2013-04-13, 14:19 | Сообщение # 1
Полковник
Группа: Проверенные
Сообщений: 246
Репутация: 0
Статус: офлайн
..или никога не достигат до него  ?!?  wink
Какво имам предвид-така локализирани в натала ,че да нямат нито знаков аспект помежду си ,нито да са в хармонични стихии,нито във взаимна рецепция ,въобще никакви екстри.
Например Слънце в Телец ,Луна в Близнаци ,като нито Слънце е в дом на Меркурий ,нито Луна в дом на Венера-този вътрешен дискомфорт има ли някаква алтернатива за разрешаване ,според вас като наблюдения ,опит,лични такива? 
Знам ,ще кажете ,че няма изолирани планети ,аспекти ,но как целият помощен инструментариум ще работи за "главните" след като не знаят кой е "шефа" в такива случай.

При мен има подобна ситуация -Слънце в Риби и Луна в Овен ,но са във взаимна рецепция по дом и въпреки всичко на моето Слънце все още му е трудно да "изгрее" налагайки се над реагиращата ми като его Луна. wacko wink
 
SuziДата: Воскресенье, 2013-04-14, 02:41 | Сообщение # 2
Сержант
Группа: Проверенные
Сообщений: 21
Репутация: 0
Статус: офлайн
tongue аз пък се чудя, кво общо има между нас - хахаха. При мен също е така, само с мъничка клизмичка Луната е с подоправител Сатурн, който е управител на Слънцето...Слънце - Коза, Луна - Водолей...Тия мои емоции....или нашите емоции, мила ко да ги прайм....
 
BlackBettyДата: Воскресенье, 2013-04-14, 14:52 | Сообщение # 3
Лейтенант
Группа: Проверенные
Сообщений: 73
Репутация: 0
Статус: офлайн
Чудя се защо все трябва една от планетите да е баш Бос-а?! Направило ми е впечатление поне при мен, че колкото по умерено се проявяват планетите толкова по добре се случва живота ми. Когато дадена планета е предпочитана и й се позволява да доминира и предимно тя да се изявява става пълна каша.

Сообщение отредактировал BlackBetty - Воскресенье, 2013-04-14, 14:58
 
passion-desireДата: Воскресенье, 2013-04-14, 20:23 | Сообщение # 4
Полковник
Группа: Проверенные
Сообщений: 246
Репутация: 0
Статус: офлайн
...защото Бети, принципът на Слънцето е да "избира" ,а на Луната да "реагира" ,като на второто Светило липсва самостоятелност,поради логични причини.Когато казах "шеф" имах предвид ,че когато двете Светила не си коренсподират адекватно се получава нещо такова :"Аз си избирам да съм монахиня (Слънце в Риби ) ! - Глупости ,искам си личното пространство и екшън преживяванията (Луна в Овен) ! " ..и тогава планетите (работничките-пчелички ) не могат да се ориентират за кого да "произвеждат " продукция ,необходима да се задвижи механизма или иначе казано човек се пита :"Кой път да хвана ?!?" wink
Другата символика на Слънце-Луна е за мъжкото и женското начало .Тук пак се повтаря "неадекватно ' поведение- в смисъл когато не се "чуват" същите на човек му е трудно да се приспособи към общоприетите роли на мъжа и жената.
Как е устроена житейската инфраструктура  и у дома, и на работното място ,и в общественият сектор ?!? 
Главата на семейството  и останалите ,Шефът и работниците,Кметът и гражданите.... wink
Задавала ли си си въпрос защо зодиакалният кръг започва от 0* Овен ,а не например 0* Дева или Рак ,Риби ? 
Когато има адекватна връзка между тези две полярности ,тогава себереализацията е улеснена и наистина съм забелязала в карти ,които имат плавни аспекти между Слънце/Луна ,че е така ,при твърдите се изисква известна доза усилие за постигане на същото .
Затова попитах какво се случва или как да се случи същото при споменатият от мен казус ?!?
 
BlackBettyДата: Понедельник, 2013-04-15, 11:45 | Сообщение # 5
Лейтенант
Группа: Проверенные
Сообщений: 73
Репутация: 0
Статус: офлайн
Като цяло ми е направило впечатление че Слънцето като единствена звезда в нашата слънчева система  на практика не решава, не действа, не създава и не шефства. То е пасивно-активно, носещо със себе си вече взети решения. То е фона на картината, от която не можем да избягаме, промъквайки се във всеки детайл. Това е особената характеристика на Слънцето за мен, то единствено свети със собствена светлина, а всички останали планети го отразяват. Това което съм забелязала за Луната е че тя има най-силно влияние, отдавам го на факта че е най-близо до Земята. Не случайно Луната в индийската астрология е най-важното космическо тяло. Другото което ми е направило впечатление е че хората обикновено трудно се справят с Луната си, не толкова със Слънцето. Няма да се спирам върху Луната във всеки знак и проблемите които създава, но Луната в Овен носи всички характеристики но бога на войната. Слънцето ти в Риби е може би най-мъдро и способно да се справи с такава Луна, самото Слънце притежава това което би накарало Луна в Овен да стане на моменти не толкова неспокойна и поне малко по-овладяна. Но не трябва да пренебрегваш качествата й и не е лошо да я научиш с добро на малко повече постоянство smile Би трябвало да си хванала нишката, малко ми е трудно да опиша всичко което минава като усещания и разбирания през мен :)
 
ThunderGoddessДата: Понедельник, 2013-04-15, 14:23 | Сообщение # 6
A Mad Queen
Группа: Администраторы
Сообщений: 181
Репутация: 0
Статус: офлайн
Според мен много зависи от конкретния човек  как е настроена психиката му към отделните нейни части, в случая представени чрез принципите на Слънцето и Луната. Не мисля, че Слънцето тежи по някакъв особен начин повече от Луната и има някакви по-големи възможности да се изразява от Луната. Даже, напротив, забелязала съм, че пр хора, които имат слаба бащинска фигура - липсвал е баащата твърде мнго време, или просто го е нямало, някак си Слънцето доста трудно после се намира и интегрира в картата и трябват доста съзнателни усилия, за да стане. Същото и с Луната. Но Бети е абсолютно права, че неата функционират най-добре, когато се намери баланс между тях - но рядко психиката на хората е готова на именно такова положение, понеже това изисква човек сам на победи себе си.
Моите, струва ми се, никога не могат да бъдат единно цяло - те са в знакова опозиция в крайна сметка и са нещо като "шефове" на отделни отбори от планети - едните в северната, другите - в южната хемисфера на картата. Но да работят заедно, като един отбор, според мен е напълно възможно. Въпросът е, че чисто психически, за мен, те винаги ще останат като две крайно различни подличности и винаги трябва да бъда или едното, или другото. Поне съм се научила да обичам, приемам, харесвам  упражнявам и двете.




Heaven holds a sense of wonder
And I wanted to believe that I'd get caught up
When the rage in me subsides
 
passion-desireДата: Понедельник, 2013-04-15, 16:08 | Сообщение # 7
Полковник
Группа: Проверенные
Сообщений: 246
Репутация: 0
Статус: офлайн
Нали аз това питам как се намира баланс между двете Светила ,когато не "умеят" да си кореспондират ? Тук не търсим кой е "по-по-най" ,защото ще стигнем до кокошката и яйцето wink ...а кой какво може и за какво е призован.
Слънчевият принцип е "даващият" (мъжки ) ,Лунният е "приемащият" (женски) ,съзнателно-несъзнателно ,Аз мога/искам -Аз не знам какво искам/чувствам.Луна /Рак /4-ти дом -аз /тук /някой ;Слънце/Лъв/5-ти дом -'не съм доволен да бъда просто някой-трябва да съм специален",център на съзнателността.Знаем какво се случва когато вземаме решения ,когато сме афектирани ,раздразнителни ,силно емоционални (Луна) -това имах предвид ,че Слънцето е "шефа-царя".

Бети ,как се култивират инстинктите ? А когато няма отдушник на емоциите какво е "лекарството'?
Тъндър ,Луната не се изразява ,тя се отдава на каквото дойде ,реагира на същото ,а Слънцето действа/избира .Аз не омаловажавам лунния принцип ,защото е хубаво да прекарваме повече време с чувствата си и да ги развиваме.както и не възхвалявам слънчевия ,прекалено силно да се налага егото. wink
Връзка търся,между тях -какво правим когато е "прекъсната" .
 
ThunderGoddessДата: Понедельник, 2013-04-15, 16:26 | Сообщение # 8
A Mad Queen
Группа: Администраторы
Сообщений: 181
Репутация: 0
Статус: офлайн
Не мисля, че винаги Слънчевия принцип ще е даващ, а Лунния приемащ - особено в указания случай при теб, когато Луната видимо е по-склонна да изразява себе си, отколкото Слънцето, което е пасивен, знак, чиято натура е да приема. Въпросът е, че човек трябва трябва да приеме като идентификация това, което лежи като принцип у него. Аз имам Луна на к5 в Козирог и Слънце в Рак в 10 и определено, ако попиташ хората около мен, няма да ме идентифицират със Слънчевия ми принцип - той е нещо, което аз си нося у себе си, но само аз си знам за него - стурв ами се, че в моя случай са разменени.
Не мисля, че има човек, при който да няма отдушник на емоциите - дори да е  назобан Плутонианец или Сатурнианец, това е едно от предизвикателствата на живота - да се научим балансирано да изразяваме емцоиите си - положителни и отрицателни, за да не ги натрупваме вътре в себе си.




Heaven holds a sense of wonder
And I wanted to believe that I'd get caught up
When the rage in me subsides
 
passion-desireДата: Понедельник, 2013-04-15, 16:53 | Сообщение # 9
Полковник
Группа: Проверенные
Сообщений: 246
Репутация: 0
Статус: офлайн
Винаги слънчевият е даващ,защото е мъжки ,а лунния -приемаш/женски.В случаите като моя ,аз избирам пасивно ,а реагирам активно .Това че Слънцето ми е в пасивен/женски знак не го прави приемащо и обратно за Луната.Много малко ги идентифицират със слънчевият им знак ,защото не всеки може да го изрази,поради ред причини (например аз съм една от тях ) ,но винаги можеш да го "видиш" в очите на хората.Идентифицират те по АСЦ/1-ви дом и всичко там ,ако успееш да стигнеш до 5-ти дом ,ще ти 'видят" и Слънцето. wink

Тъндър ,според теб къде ,как се намира,проявява този отдушник ?
Аз имам Луна съвпад Сатурн-това е ,нито опозиция ,нито сесктил на хоризонта .Според теб при мен къде и кой е отдушника,аз не мога да го видя ,защото имам прекалено много Овен/огън . redface
 
ThunderGoddessДата: Понедельник, 2013-04-15, 17:07 | Сообщение # 10
A Mad Queen
Группа: Администраторы
Сообщений: 181
Репутация: 0
Статус: офлайн
Според мен чрез някави физически занимания и креативност проявена, доста ще намали напрежението, което Сатурн оказва. Иначе и на мен ми е напълно познато - аз нямам луна в аспект със Сатурн, но все пак си е Козя и винаги всяка емоция ми засяда по средата на тялото и не може да продължи изразяванерто си, все едно я държи някаква тапа и не можеш да премахнеш тази тапа и става все по-зле когато се опитваш. Много дълги години съм карала само на листи хартия - писала съм и само те са ме разбирали. Иначе последните години култивирам навика да казвам на хората това, което мисля по-често - защото аз съм на периоди - и от време на време имам един много силен наплив на емоции, на нежност или на агресия, в  които все едно цялата Козя работа е нокдаун - и само тогава мога да направя, каквото съм намислила да стане. Върне ли се Козата, няма как. Та ако имаш такива периоди, вслушвай се в тях. Аз много време не съм го правила, защото пред себе си съм мислела винаги, че е изключително малоумно и смешно това превключване от тотален емоционален сухар до някаква лигла, но съм такава, какво да се прави. biggrin



Heaven holds a sense of wonder
And I wanted to believe that I'd get caught up
When the rage in me subsides
 
passion-desireДата: Понедельник, 2013-04-15, 17:18 | Сообщение # 11
Полковник
Группа: Проверенные
Сообщений: 246
Репутация: 0
Статус: офлайн
Благодаря ти ,за вниманието  Тъндър  happy
...Но при теб Луната има две опозиции и един секстил,винаги може да реагира на ситуациите според зависи ,а при мен...нямааааааааа нищо. angry biggrin
Между другото съм спортувала активно докато учих ,сега вече ме мързи,но професията ми позволява да проявявам креативност.Тук си права.
Но това ,че съм свръхемоционална и крайна на моменти е трудно за овладяване,въпреки че го осъзнавам ,но импулса надделява.Единствено друг/и могат да ми "успокояват" страстите ,сама не мога.:)
 
ThunderGoddessДата: Понедельник, 2013-04-15, 22:32 | Сообщение # 12
A Mad Queen
Группа: Администраторы
Сообщений: 181
Репутация: 0
Статус: офлайн
Ама БЪДИ свърхемоционална, рязка, каквато си, това е тайната - изобщо не се страхувай, че ще причиниш нещо на хората около теб или че това по някакъв начин ще ти попречи - във взаимоотношенията или в работата! В интерес на истината, когато човек се престраши да прекрачи тези граници, нещата по странен начин потръгват точно така, както трябва да бъдат и всичко хубаво, което е искал човек - се случва. Да не говорим че тази рязкост на емоциите и свръхемоционалност, която върви по неконструктивен начин (в повечето случаи затова я потискаме) е продукт именно на потискането. Когато тя бъде освободена, след няколко месеца се налудува и взема, че се кротва. Често тези неща са продукт на разочарованието ни от минали ситуации и със сегашната си мъдрост ние можем да си дадем сметка колко незаначителни проблеми предизвикват нашите афекти, но преди това трябва да признаем пред себе си, че да, афектирани сме. Преди време бях получила даже един много странен съвет в един много гаден период от моя живот и малко се учудих, но после си дадох сметка, че приятелката, която ми го даде, беше права - каза ми - какво ми се депресираш по малко и начесто, я изпадни в една хубава, голяма депресия, наплачи се и си продължи живота. И наистина ... дори да се отнася до депресия, така е, ние просто трябва да се отадем на чувството и на това, което наистина сме. Това е цялото разковниче - и за Слънцето, и за Луната и за всяка друга спъната планета



Heaven holds a sense of wonder
And I wanted to believe that I'd get caught up
When the rage in me subsides
 
passion-desireДата: Понедельник, 2013-04-15, 23:55 | Сообщение # 13
Полковник
Группа: Проверенные
Сообщений: 246
Репутация: 0
Статус: офлайн
Съм ,съм и затова много често не ме лови сън  biggrin Не се страхувах до една определено "висока" възраст и след нея  потънах в "голямата депресия" тъкмо до кризата на средна възраст .Сега си позволявам и да се страхувам ,и да не се страхувам ,но както каза ти -нека бъдем онова което сме,нито Луната ми може да "полее" Сатурн ,нито Сатурн да избяга от "прегръдката" и .Значи остава да редувам бурни емоции с наложителни депресии. biggrin wink
Не звучи толкова зле ,нали Тъндър ?!? wink
 
BlackBettyДата: Вторник, 2013-04-16, 11:37 | Сообщение # 14
Лейтенант
Группа: Проверенные
Сообщений: 73
Репутация: 0
Статус: офлайн
Поради факта че около мен е фрашкано с риби, които все хленчат за нещо (но не типичното хленчене), ами те някак са прекалено чувствителни и усещат света в крайности. Ако случайно се изразя малко по-сурово по техен адрес се нацупват и демонстративно ми се сърдят (което за мен често е смешно и видиш ли те започват да се чувстват неадекватно сърдейки ми се). Най-странното е че дори осъзнават за колко безумни неща се депресират, осъзнават и че това е в тяхната същност и продължават напред в раздвоените на личността на Риби. Всички знаем че Риби е един от двойнствените знаци и някак позволява съществуването на две личности в едно тяло smile Аз например като слънчев Козирог, със планети предимно във фиксирани и кардинални домове и знаци съм много особена. Не страдам от депресии, това за мен е непознато, не ми пука какво мислят за мен хората, трудно допускам нови хора до себе си, не обичам да споделям каквото и да е (вкъщи например никой не може да ми сяда или ляга на леглото, да ми пипа вещите и ако счупи нещо мое... горко му!), аз решавам кого харесвам и с кого да се сближа, мразя да се опитват да ми промиват мозъка, да се опитват да ми влияят, не обичам дори да ме докосват, пипат и т.н. Също така е адски трудно да бъда изкарана от равновесие, а ако съм бясна може дори да го заболи глава от мен. Както казваш ти Пешън добре че е Нептун та малко да ми олекоти енергиите. 

Според мен знака Риби е способен да се справи с Овен, защото притежава цялата необходима любов, която да го успокоява и кара да се чувства сигурен. Въпреки това Овен си остава един тинейджър, невъздържан и жаден за битки. Не може да му откажеш напълно това което му е необходимо, но можеш да го сведеш в нормални граници. По Риби е нормално да преживяваш много събития (независимо малки или големи) силно емоционално - защо се опитваш да тушираш тези реакции? Все пак това си ти, остави се да изразиш себе си. Както каза Тъндър това е най-доброто за теб! :)
 
passion-desireДата: Вторник, 2013-04-16, 12:43 | Сообщение # 15
Полковник
Группа: Проверенные
Сообщений: 246
Репутация: 0
Статус: офлайн
Така е,Бети  wink
Сестра ми е Козирог и на нея доскоро не и бяха понятни всичките тия  емоционални изблици,задаване на въпроси,резки промени в настроението-"желязна ' от всякъде,като теб .Но, единствено аз умея да я усетя без да се налага да ми отговаря,да се усмихва,да споделя и започна да приема ,онова което не и е понятно и далечно от нея по друг начин.;) Аз се нацупвам или по-скоро "хапя' ,когато се опитват да ме пренебрегнат,да ме мачкат wink
Всички хора /зодиакални знаци страдат от депресии  ,защото всички имаме Луна.Това е депресията ,да реагираш на конфликтите с най-дълбока емоционалност.При онези ,които Луната е достатъчно "наранена" няма мърдане,като при някои е задължително да имат такива кратки периоди ,при други да не се оставят прекалено дълго на същите.
Рибките не са почитателите или представители на депресивните състояния ,а мрънкачи ,както много добре ни описа ти,но това не е депресивно състояние,това е бягане от отговорност и веднага си намираме причини затова ,само и само да не вземаме решения,нали после трябва да заставаме зад тях.Хлъзгави ,изплъзващи се ,неуловими,безформени и най-вече адаптивни,последните две най-много ме дразнят . biggrin
Бети,ако аз не бях си поставила картата и не бях толкова обяснителна ,щеще ли да разбереш ,че съм представител на Риби ?  wink
 
Форум » АСТРОЛОГИЯ » НАТАЛНА АСТРОЛОГИЯ » Слънце и Луна като едно цяло или....
  • Страница 1 из 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
Поиск:


Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтов - uCoz