|
Обща тема за натални карти
| |
| passion-desire | Дата: Вторник, 2013-03-26, 14:08 | Сообщение # 46 |
 Полковник
Статус: офлайн
| Nerealna,нормално е малко по-късно да разбереш ,усетиш каква е твоята мисия .Иска се време да ти се задвижат кардиналните оси,а с тези упр в подвижни знаци мти по-скоро се приспособяваш,адаптираш към ситуациите ,а ти е трудно заради Марс/Сатурн в 12 -ти дом да сама да ги създаваш.След това Юпитер много ти е разглезил Светилата,упр АСЦ,главни оси,малко лутане (Нептун) ,но отвътре си вечно недоволна -това е твоят двигател ...Как се справяш ,когато си недоволна,къде и в какво "бягаш"? Ако прецениш не ми отговаряй.:)
|
| |
|
|
| BlackBetty | Дата: Вторник, 2013-03-26, 14:21 | Сообщение # 47 |
 Лейтенант
| Цитата (passion-desire) Не е до смелост при мен , а до отнесеност winkЕто,поставям я.
Честно казано подозирах че Меркурий ти е в Риби. Когато не се работи с такъв Меркурий той става отнесен и трудно се фокусира, но когато е дисциплиниран се доближава до гениалността. Казвам го понеже съм наблюдавала различни случаи, а и представителите на тази зодия са доста около мен. С квадратурата с Марс в 1 дом според мен трябва уверено да разширяваш гледните си точки и интересите. При теб, според мен, е важно да развиеш квадратурата между Марс в 1 дом в Стрелец и Меркурий в 3 в Риби. Мисля че можеш да откриеш много богати светове не само в себе си ами и чрез другите хора. Слънцето ти е в много точен съвпад със СЛВ, но са в различни зодиакални знаци. Някои астролози не приемат тези съвпади за съществуващи, а за мен са особени и ми е трудно да определя проявата им. Въпреки това обърни внимание на СЛВ в Овен, за мен това е доста труден аспект, още повече че е в първите градуси. Не знам дали си чела, но е хубаво да го изследваш. Също така и положението на Хирон, който също участва в този съвпад. Забелязала съм че Хирон е... една неизменна част от живота ни, тя е като постоянен фон, който може да сменя нюансите си но въпреки всичко си е той - нашите душевни болежки, които нямат ясна причина в този живот и ни се виждат неадекватни всеки път, трудно разбираеми и винаги ни съпътстват. Този съвпад е хубаво да го разгледаш и по отношение на доста точната опозиция със съвпада Юпитер/Уран, не знам дали в момента не си в Уранова опозиция, но според мен е важен. Стелиума ти в Овен... ами той е неаспектиран или се проявява самостоятелно или си го подтиснала. С толкова много огън би трябвало да си изключително заредена с енергия и винаги да се занимаваш с поне едно нещо в което да изразходваш много енергия. Не знам как са ти нещата в любовта, но би ми било интересно да знам дали те привличат по големи мъже и дали имаш дъщеря. Влюбванията са ти малко сложни с този Сатурн в 5 дом, а и творческата ти енергия може да се материализира трудно, ако не си открила начина. Обичаш да се забавляваш. И накрая Нептун и Плутон - имаш някакви особени заложби и те едва ли са явни, а може и изобщо да не са проявени, но е добре да ги откриеш ако можеш.
Това е от мен
|
| |
|
|
| passion-desire | Дата: Вторник, 2013-03-26, 14:40 | Сообщение # 48 |
 Полковник
| Ще ти отговарям на въпросите поред ,че иначе губя нишката (Меркурий в Риби ).Привличат ме мъже с разлика във възрастта ,по-големи и по-малки .Нямам дъщеря.Влюбвам се бързо,безпаметно и реагирам като типично влюбените-личи ми,горя ,обаче това се случва рядко .Творческата ми енергия е материализирана.Не знам какво имаш предвид под някакви особени заложби ?!? Много ти благодаря,BlackBetty за вниманието и прочита. И да,наистина всичките тези съвпади в картата ми са доста "трудни" и това че съм родена на пълно Сл.затъмнение довършва картинката ,но нали знаеш -винаги има компенсиращ фактор.Аз съм "хванала" него.
Проявата на съвпад,стелиум наистина е трудно уловима ,защото един път има силно фокусирана енергия ,а от друга "невиждане" на принципа на действие на планетите ,участващи в съвпада или стелиума .Човек или залита ,акцентира там като забравя останалите дела /дейности или ако има подкрепящ аспект към тях реализира на "max " заложеното там.Иначе се получава дефицит ,не удовлетворение ,ако друго не "иска" картата и резултата удря в здравето .Силно излъчване,реагиране на егоцентризъм,своенравие,субективност,бунтарство,много АЗ..АЗ...АЗ ,по-просто казано;чупиш си главата или при всяка ситуация те връщат в 1-ви клас.Силно налагане на Аз-а,без търсене на друга гледна точка... Това съм аз ,но Слънце в Рибки и Нептун на АСЦ ,леко разведряват обстановката.:) Усети ли сега ,аз как "говоря ",разликата за своя стелиум в Овен в 5-ти дом ,нищо ,че там е Сатурн ?!?
|
| |
|
|
| nerealna | Дата: Вторник, 2013-03-26, 14:43 | Сообщение # 49 |
|
Сержант
| Цитата (passion-desire) Nerealna,нормално е малко по-късно да разбереш ,усетиш каква е твоята мисия .Иска се време да ти се задвижат кардиналните оси,а с тези упр в подвижни знаци мти по-скоро се приспособяваш,адаптираш към ситуациите ,а ти е трудно заради Марс/Сатурн в 12 -ти дом да сама да ги създаваш.След това Юпитер много ти е разглезил Светилата,упр АСЦ,главни оси,малко лутане (Нептун) ,но отвътре си вечно недоволна -това е твоят двигател ...Как се справяш ,когато си недоволна,къде и в какво "бягаш"? Ако прецениш не ми отговаряй.:) благодаря, точно така е , както си го написала:) съвпада марс/сатурн ме прави нерешителна, но отчасти, с времето започнах да се справям с този проблем. от друга страна пък добре, че си ги имам тези спирачки, иначе допускам, че бих могла да бъда безразсъдна. иначе бих се определила като човек с късмет. сякаш нещата сами идват при мен. обаче, аз наистина съм все недоволна...или по-скоро бях, най-вече от себе си. след 29 тата ми година много се промених. как и в какво е дълга тема ..:)
Сообщение отредактировал nerealna - Вторник, 2013-03-26, 14:44 |
| |
|
|
| passion-desire | Дата: Вторник, 2013-03-26, 14:59 | Сообщение # 50 |
 Полковник
| Това им е хубаво на картите тип 'пръска" ,притежателите им умеят да се свързват на всички нива и със себе си ,и с другите и имат нужното търпение да го постигнат.;) Радвай му се на Юпитер ,той те "среща или разделя" когато трябва и с когото трябва . Когато имаш желание ,време може да си побеседваме по 'дългата " тема -любопитството ми е чисто астропсихологическо.;)
|
| |
|
|
| BlackBetty | Дата: Вторник, 2013-03-26, 15:01 | Сообщение # 51 |
 Лейтенант
| На мен точно този Сатурн ми бе интересен от една страна е в Овен от друга е между Луна и Венера!!! Начина по който се изразяваш е типичен за квадратурата с Марс. Но и рибешкото не се губи. Забелязах силно акцентирания Овен в картата ти У5 в 1 дом в Стрелец и неаспектирания стелиум в Овен, а Марс и квадратурата му с Меркурий довършват картинката. Другото важно е че Слънцето ти в риби е в последен градус и имаш СЛВ в първия градус на Овен и Хирон там. Ти си повече Овен и според мен това е задачата ти в този живот, да се справиш с него. Би следвало и да имаш мъдростта да го направиш, но тя да е скрита по Нептун в 12 дом в скорпион секстил Плутон и Слънцето риби в последен градус. Може и да се лъжа, но според мен имаш арсенала да се справиш с пламенния и вироглав войн Марс и неговия знак Овен.:)
|
| |
|
|
| passion-desire | Дата: Вторник, 2013-03-26, 15:47 | Сообщение # 52 |
 Полковник
| Ами и да не искам ,Сатурн ме задължава ,опасен ей ! Знаеш ли колко години съм се дърпала и сега също ,но вече ..по-малко .В картата акцента на Нептун/Юпитер пък ми помага от време на време да се "изгубвам" в мой си свят -много фешън терапия е това  Добавлено (2013-03-26, 15:47) --------------------------------------------- BlackBetty ,исках да те питам как се проявяват взаимните рецепции при теб ,защото имаш доста интересни по дом,усещащ ли тяхното влияние като лек съвпад?
|
| |
|
|
| BlackBetty | Дата: Пятница, 2013-03-29, 13:04 | Сообщение # 53 |
 Лейтенант
| Не те разбрах какво точно имаш предвид... :rolleyes:
|
| |
|
|
| passion-desire | Дата: Пятница, 2013-03-29, 17:06 | Сообщение # 54 |
 Полковник
| Луна в 11-ти дом-Сатурн в 4-ти Луна в 11-ти-Уран в 4-ти Марс в 4-ти -Юпитер в 8-ми, по домове имаш взаимни рецепции,които би трябвало по някакъв начин да си има своята специфичност ,още повече че две от участващите планети са в знак на достойнство-Луна и Марс.Това ми беше интересно като проява.;)
|
| |
|
|
| valinka | Дата: Воскресенье, 2013-03-31, 19:16 | Сообщение # 55 |
 Рядовой
| Качвам и моята карта,ако на някой му се коментира
Сообщение отредактировал valinka - Воскресенье, 2013-03-31, 19:17 |
| |
|
|
| BlackBetty | Дата: Понедельник, 2013-04-01, 15:05 | Сообщение # 56 |
 Лейтенант
| Цитата Луна в 11-ти дом-Сатурн в 4-ти Луна в 11-ти-Уран в 4-ти Марс в 4-ти -Юпитер в 8-ми, по домове имаш взаимни рецепции,които би трябвало по някакъв начин да си има своята специфичност ,още повече че две от участващите планети са в знак на достойнство-Луна и Марс.Това ми беше интересно като проява.;) Аз така ги виждам нещата, те с в някакъв вид рецепция тези планети, изобщо не бих определила взаимодействието им като лек или какъвто и да било друг съвпад. Те просто се "разбират" и работят заедно. В тези области никога не съм изпитвала напрежение или трудност=
|
| |
|
|
| passion-desire | Дата: Понедельник, 2013-04-01, 16:12 | Сообщение # 57 |
 Полковник
| Това е страхотно.;) А ,според теб има ли значение ,това че се разбират ,от силното знаково положение на две от участващите планети ? И ,благодаря за споделеното.
|
| |
|
|
| BlackBetty | Дата: Среда, 2013-04-10, 14:03 | Сообщение # 58 |
 Лейтенант
| Ами просто когато има трудности в тези области спомагат за тяхното по-леко преминаване, не казвам че е леко по-принцип, но и в най-трудния момент има надежда :)
|
| |
|
|
| passion-desire | Дата: Среда, 2013-04-10, 15:35 | Сообщение # 59 |
 Полковник
| Ех,този Нептун -без него какви надежди
|
| |
|
|
| ThunderGoddess | Дата: Пятница, 2013-04-12, 01:18 | Сообщение # 60 |
 A Mad Queen
| Дадоха ми една интересна задачка-закачка, която прикачам като файл тук. След като видях картата, усетих аурата на мистериозност около човека, мисля, че всеки от вас, който я види, ще си даде сметка за това за колко привидно комуникативен, а реално колко покрит човек става въпрос. Мисълта ми беше, че разбирам хората около него, които се обръщат към мен, за да разберат наистина какво представлява този човек. Въпросът е, че в тази карта виждам една много интересна борба - между троновия Сатрун и екзалтиралия Юпитер. От една страна Сатурн е диспозитор на почти всичко живо в този натал, от друга страна Юпитер е синглетон - господар на цялата северна хемисфера и поради тази причина, имам сериозните съмнения, че до много голяма степен той влияе в изразяването на този човек във външният свят. Ще ми е интересно да чуя вашите идеи относно този "двубой" между Сатурн и Юпитер, и най-вече, как мислите, че Юпитер се изразява в тази карта и каква е реално неговата роля?
Heaven holds a sense of wonder And I wanted to believe that I'd get caught up When the rage in me subsides
|
| |
|
|
|